Wat is Boudoir Fotografie | LOUBOUDOIR
Wat is Boudoir fotografie? | LOUBOUDOIR
17 January 2024

Wat en voor Wie is Boudoir Fotografie nu eigenlijk?

Wat is de betekenis van Boudoirfotografie? Het is een specifieke vorm van fotografie die de schoonheid en sensualiteit van vrouwen viert. Het draait bij boudoir allemaal om het vastleggen van intieme, elegante en vaak suggestieve beelden die de persoonlijkheid en het zelfvertrouwen van de vrouw laten zien.

 

Waar komt Boudoir vandaan?

Het woord "boudoir" komt oorspronkelijk uit het Frans en verwijst naar een privékamer of kleedkamer voor vrouwen. Boudoirfotografie vindt vaak plaats in een intieme en comfortabele setting, zoals een slaapkamer, een luxueuze hotelkamer of een stijlvolle studio. Het doel is om een omgeving te creëren waarin de vrouw zich op haar gemak voelt en zich vrij voelt om haar ware zelf te tonen.

De definitie volgens Wikipedia luidt: "Boudoir fotografie, of sensuele fotografie, is een fotografische stijl met intieme, sensuele, romantische en soms erotische beelden van de geportretteerden in een fotostudio, slaapkamer of privékleedkamer, primair bedoeld voor het persoonlijke genot van de geportretteerde en zijn of haar romantische partners."

Wij vinden dat deze boudoir definitie het belangrijkste aspect van een boudoir fotosessie mist en vergeet wat voor impact een boudoir fotosessie op ONS kan hebben. Alleen jij kunt precies uitleggen wat een boudoir fotoshoot voor jou betekent aan het einde van de dag.

Hier is het ding: de meeste vrouwen worstelen met hun lichaamsbeeld. Niet met allemaal dezelfde klachten (te klein, te groot, te lang, te kort, cellulitis, de vorm van de neus, etc.), maar de lijst is eindeloos. Het maakt niet uit hoe hun partner, vrienden of familie hun imperfecties zien als iets dat hen maakt wie ze zijn.

Het komt erop neer dat elke vrouw haar eigen grootste criticus is en iets aan zichzelf bekritiseert, ongeacht hoe mooi ze van binnen en van buiten zijn.

 

Het doel van een Boudoirfotoshoot

Het doel van een shoot in lingerie is niet alleen om JOU (en body positivity) te omarmen, maar ook om empowerment te bevorderen en een liefdevolle relatie met je eigen lichaam te cultiveren.

De "prachtige, glamoureuze en zelfverzekerde JIJ". Herinner je je die persoon nog, of ken je die persoon überhaupt? Misschien niet. Het is vaak zo dat het dagelijkse leven, de verantwoordelijkheden en de druk van de maatschappij ervoor zorgen dat we onszelf vergeten. We raken soms het contact kwijt met de persoon die we diep van binnen zijn - de persoon die vol zelfvertrouwen, kracht en schoonheid is.

Boudoirfotografie kan je helpen om opnieuw in contact te komen met die persoon die je niet meer herinnert of die je het gevoel hebt te zijn kwijtgeraakt. Het is als een reis naar je innerlijke zelf, waar je jezelf op een nieuwe manier kunt ontdekken en omarmen.

Tijdens een boudoirfotosessie word je uitgenodigd om jezelf te laten zien zoals je bent, zonder maskers of beperkingen. Het is een kans om jezelf te omarmen, je lichaam te vieren en jezelf te accepteren zoals je bent. Het is een moment van zelfliefde en zelfzorg, waarin je jezelf kunt herinneren aan je eigen schoonheid en kracht.

Het is normaal dat we soms twijfelen aan onszelf en ons lichaam, maar zo een empowerende shoot kan je helpen om die twijfels te overwinnen en jezelf te zien zoals anderen je zien - als een prachtige, glamoureuze en zelfverzekerde persoon.

Dus als je jezelf afvraagt of je die persoon nog kent of überhaupt kent, is het antwoord ja. En zo een  fotoshoot kan je helpen om die persoon weer te vinden en te omarmen, zodat je met hernieuwd vertrouwen en trots door het leven kunt gaan.

 

Het zal je helpen om jezelf te zien zoals je bent, zoals de mensen die van je houden je zien.

Het gaat over jou en je lichaam. Het gaat over het beeld dat je van jezelf hebt. Het gaat over zelfvertrouwen en uit je comfortzone stappen. Het gaat over jezelf vieren zoals je bent. Het gaat over vertrouwen en een "laat-los" houding. Het gaat over empowerment en trots. Het is een uniek cadeau aan jezelf. Het kan ontzettend leuk zijn. Geloof me! Verwen jezelf met deze ervaring en de mooiste lingerie. Ik ben graag jouw fotograaf om je door een foto te laten voelen en waarderen hoe mooi je bent. Wil jij ook Stijlvolle en vrouwelijke professionele foto's laten maken?

 

BEN JIJ KLAAR VOOR JOUW BOUDOIRSHOOT?

It's your turn! Zoveel redenen om het wél te doen. Voelt het goed? Begint het al te kriebelen? Ben je enthousiast? Tijd om de volgende stap te zetten in jouw Empowering Avontuur. Neem hier contact op en ik ga je helpen met de stappen die volgen.

Malou van LOUBOUDOIR
Boudoirfotograaf Dongen - Brabant

LOUBOUDOIR is onderdeel van MOOI! Fotografie.  Op alle Boudoirshoots zijn de ALGEMENE VOORWAARDEN en de PRIVACYVERKLARING van toepassing.

© MOOI! Fotografie 2024 | All rights reserverd 

Logo van Boudoirshoot LOUBOUDOIR, Boudoirfotograaf in Dongen, Brabant, Tilburg, Antwerpen en Breda voor en stijlvolle Boudoir fotoshoot in lingerie

Follow us

Menu

Adres Studio LouBoudoir

Lage Ham 50C
5102AD in Dongen (Brabant)

KvK: 66062233
BTW-ID NL001678662B59

Contact

info@louboudoir.nl
06-48937734